seo

Начало / seo
Защо SEO е важно?

Проучванията в IT индустрията показват, че над 86% от трафика към сайтовете се генерира от търсещите машини и само 14% от директни влизания и банер реклама. Едно изследване показа, че поради таргетираността на посетителите търсещите машини генерират шест пъти повече продажби от стандартните банер реклами. За да има ефект, хората търсещи нещо трябва да могат да ви намерят по няколко ключови думи, които да са задължително свързани със съдържанието на сайта ви.

Резултатите от търсене в търсачки като Google, Yahoo и MSN са най-добрия начин да генериране на трафик към определен сайт, но тъй като в момента уеб страниците са повече от хората по света, дори и най-добре издържаните дизайнерски сайтове предлагащи страхотни продукти и услуги са заплашени от това да не могат да бъдат намерени и никой да не знае, че съществуват.

Докато вашия сайт не е индексиран и не се появява в резултатите на търсачките (serp), вашите клиенти търсещи продукти и услуги, каквито вие предлагате, ще отиват при конкуренцията. За това е от огромно значение сайта ви да бъде индексиран от възможно най-голям брой търсачки и направите всичко възможно да подобрите мястото на вашия сайт в подреждането на резултатите от търсенето.

“Ако не сте индексиран от Google е все едно, че не съществувате”
(Newsweek 2004)

Едномесечната реклама в Интернет може да ви струва стотици или хиляди лева. За това разумните собственици на сайтове, предпочитат да инвестират тези пари в оптимизиране на сайта си (seo - search engine optimization), регистрация във възможно най-голям брой търсачки (search engine submission) и директорийни услуги и за правилно форматирано съдържание. Всички тези seo усилия, които отново отнемат не малко пари, се отплащат с целогодишно генериране на качествен безплатен трафик, в резултат от доброто подреждане на сайта в резултатите от търсене (SERP).

Да бъдеш на първа страница на Google означава да получаваш огромно количество безплатен таргетиран трафик и много продажби. Тъй като всички търговци борещи се за едни и същи клиенти искат да достигнат до тях първи, повечето от тях прибягват до seo услуги за оптимизиране на сайта им от специалисти по търсещите машини, които да извлекат максимума от всеки сайт и той да бъде класиран сред топ 10 в резултатите от търсачките.

Повечето търговци осъзнават това едва след като са направили грешка избирайки дизайнер, който не е seo специалист и за оптимизацията на сайта им се налага целия сайт да бъде преправен отначало. Ние предлагаме seo сайтове, в които търсачките са предварително предвидени и позволяват гъвкавост при работа с текстовете и ключовите думи по които да излизате напред в резултатите им.

В работата си използваме изцяло легални seo техники, тъй като искаме нашите клиенти с години да бъдат на първа страница на Гугъл, а не за кратък период да ги изстреляме до първа страница, от където сайта да бъде изтрит от базата данни на Гугъл за забранени оптимизационни техники.

Всички наши клиенти до сега са получавали висок PageRank и излизат на първа страница на Google.

Оптимизацията (seo) е дългосрочен процес и се извършва на няколко етапа. Ето какво може да направим за Вас:
 

On-page оптимизация (seo)

За постигане на оптимална on-page оптимизация (seo) и добра класация при подреждането на резултатите от търсене в Гугъл, е много важно да се започне с проучване, което включва:

 • проучване на ключови думи среден брой търсения на ден, брой конкуренти, трендове на търсене, изчисляване индекса на ефективност на всяка дума, подбор на подходящите думи
 • проучване на конкуренцията - анализ на използваните техники на най-добре класираните от тях, проверка на пейдж ранк,
 • създаване на оптимизационна стратегия (seo) - описание на структура на сайта, подбор на мета тагове, изчисляване weight, density и prominence за ключовите думи за всяка страница.
   
Съвместно с програмистите ще създадем и вградим on-page seo функционалности позволяващи на администратор, бързо и лесно да въвежда и променя ключови думи влияещи на оптимизацията. Ще добавим всички необходими допълнителни файлове, които ще улеснят индексирането и обхождането на сайта от ботовете на търсещите машини, както и инструкции към тях, как по какъв начин да индексират и определят важността на файловете и кога да се върнат за преиндексиране на съдържанието.

След създаването на сайта и попълването му с текстове, наш seo специалист ще прегледа всички текстове и ще ги коригира, така че ключовите думи по които искате да бъде намерен вашия сайт да се споменават достатъчно пъти и на съответните места които ще донесат максимален seo ефект.
 
Правят се по над 5 seo анализа на всяка страница, след всеки от които се нанасят корекции на текстовете и ключовите думи, докато се постигне максималния възможен резултат, който да изкара сайта ви на първа страница на Google.


Off-page seo оптимизация

Off-page seo оптимизацията е свързана с популяризацията на сайта и създаването на мрежа от линкове, което е съществено за постигането на по-висок PageRank и класирането на сайта. 

Предлагаме регистрация на уеб сайта ви в над 100 от най-големите търсещи машини (вкл. Google, Yahoo, Live/ MSN,  Bing,  Altavista, HotBot, Lycos и т.н.).  Ще направим регистрация на сайта в българската търсачки Paiak.com и Diri.bg, както и в над 30 големи български директориини услуги, като: Dir.bg, GBG.bg, Top.bg, Catalog.bg и т.н. Като опция може да регистрираме сайта и в над 200 западни и над 200 руски директории.

Тъй като достигането на първа страница на Гугъл е нещо което генерира много безплатен трафик и продажби, всички участници се състезават за постигането на целта. Непрекъснато се променят правила, измислят се нови linkbuilding и seo техники и всеки които спре надпреварата изостава спрямо конкурентите си.

SEO е дългосрочен процес и ние препоръчваме услуги по поддръжка, които включват наш off-page seo експерт да договаря размяна на линкове с качествени сайтове, корекции по текстове и мета тагове в случай на промяна на политиките на търсачките, изготвяне на тримесечни рапорти за посещенията, от къде идват посетителите, на кои страници отделят най-много внимание, по колко време стоят на сайта, дали се връщат отново, изпълнение на цели (бр. резервации през системата), процентно съотношение на потребителите идващи от търсачки и тези от сайтове които ни препоръчват, по кои ключови думи ни намират и т.н.

Качествената off-page seo оптимизация е в основата на добрите резултати и класирането на уеб сайта ви на първа страница в Google.

страници

 • SEO / Search engine optimization (SEO)

  Защо SEO е важно? Проучванията в IT индустрията показват, че над 86% от трафика към сайтовете се генерира от търсещите машини и само 14% от директни влизания и банер реклама. Едно изследване ...

 • SEO / On-page оптимизация (SEO)

  За постигане на оптимална on-page оптимизация (seo) и добра класация при подреждането на резултатите от търсене в Гугъл, е много важно да се започне с проучване, което включва: проучване на ...

 • SEO / Off-page seo оптимизация

  Off-page seo оптимизацията е свързана с популяризацията на сайта и създаването на мрежа от линкове, което е съществено за постигането на по-висок PageRank и класирането на ...

 • SEO / Рекламни кампании

  ... за бизнеса си Ще оставите на нас да подберем сайтове с висок PageRank и голяма полза за seo оптимизацията Ви, в които да рекламирате Ще съставим и управляваме PayPerClick (PPC) ...

 • за нас / Корпус дизайн студио

  ... реклама така и в интернет рекламата, като уеб дизайн, уеб програмиране, интернет маркетинг и SEO (оптимизация). Корпус дизайн студио създава безупречни отношения със своите клиенти. Добрата ...

клиенти